Tips på tårtor till barnkalaset

Det går inte att förneka – när man läser inbjudningskortet med rubriken ”Barnkalas!”, så tänker man också någonstans automatiskt ”Tårta!”. Kalas och tårta är nästintill synonymt med varandra, och när den efterlängtade desserten väl är på plats finns det många som drar en lättnadens suck. För vad vore egentligen ett kalas utan sin beskärda del av grädde, sockerkaksbottnar och smaskiga fyllningar? Många skulle nog i ärlighetens namn svara: inte mycket. Eftersom tårtan har en så överlägsen ställning när det gäller desserter till fest, så kommer vi här att bjuda på en rad inspirerande tips på hur du bäst lyckas med den perfekta tårtan till just ditt barnkalas.

Bestäm dig allra först för om du vill bjuda på en hyfsat traditionell tårta, eller om du vill göra en lite mer nytänkande version. Vilket du ska satsa på kan bero lite på hur gamla barnen som ska komma är – ju yngre de är, desto mindre mottagliga för experimentella tårtkreationer är de generellt. Väljer du att köra på det klassiska spåret så är förstås en ståtlig gräddtårta ett självklart alternativ att överväga. Med saftiga sockerkaksbottnar, mumsig vaniljkräm och uppfriskande sylt mellan lagren blir den ett välkommet inslag för barnens smaklökar. Den är också enkel att dekorera med antingen färska jordgubbar eller hallon (om det är säsong för dem), eller färggranna godisar av typen geléhallon eller nonstop. En annan klassisk tårta som de flesta barn kommer att känna igen är prinsesstårtan. Med sitt gräddstinna innandöme och sin vackert ljusgröna skrud av marsipan är den lika fin som den är god – även om man bör vara medveten om att den hett eftertraktade rosen alltid innebär en liten risk för konflikter gästerna emellan!

Är du trött på allt vad grädd- och prinsesstårtor heter, och önskar bjuda på något nytt i tårtväg, då kan du tacka din lyckliga stjärna för att du hittade till denna sida. Det du behöver själv är lite skaparglädje och fantasi, sedan är det bara att gå loss med hjälp av våra smarta idéer. Hur skapar man på bästa sätt en unik och otraditionell tårta, som dessutom smakar som en dröm? Jo, du börjar med att tänka igenom vilka favoritsmaker ditt barn har. Säg att han/hon tycker om choklad, polkagrisar, apelsin och nougat. Utifrån detta utformar du ditt recept; i detta fall kan man tänka sig en lite kladdig tårtbotten med chokladsmak, som du fyller med spritsad grädde smaksatt med krossade polkagrisar. Eller också gör du en knäckig nougatbotten som täcks med en mjuk apelsinchokladkräm och tunt fileade apelsinbitar. Dekorera sedan med mängder av polkagrisar respektive nougatkross, och voilà – din alldeles egna one of a kind-tårta är färdig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *