Barnkalas utanför hemmet

Du som har några år av årliga barnkalas på nacken, kanske till och med utspridda över flera barn, vet säkert alltför väl i vilket skick ditt hem brukar befinna sig när festligheterna väl är över. Barnen drar in som en stormvind, virvlar runt under loppet av några intensiva timmar, bara för att sedan försvinna lika fort igen – och då har kan en oönskad total-makeover av ditt hem tydligt observeras. Soffan står snett, det är repor i bordet, presentsnören och bitar av kladdiga halvätna karameller ligger utspridda på alla möjliga och omöjliga ställen. För att inte tala om alla de leriga små fotspår som pryder golvet i din hall. Om du inte redan har läst mellan raderna här, så kan ett litet förtydligande vara på sin plats: att ha barnkalas hemma hos sig är inte direkt någon ren och proper historia.

Av samma anledning ska man vara väl medveten om att det som tur är finns alternativ till att hålla kalaset just hemma hos sig. Det finns mängder av ställen som erbjuder sina tjänster i frågan – ställen som brukar vara populära hos barn, och för en halvdag eller en kväll kan bokas och reserveras bara för er. Ett exempel på ett sådant ställe är äventyrsbad – något som varmt kan rekommenderas om det finns i din närhet. Här kan barnen göra flera saker de älskar samtidigt, nämligen leka, bada, äta glass och dricka läsk. På äventyrsbadet finns alltid badvakter till hands som håller ett vakande öga på barnen, även om extra uppsikt av en förälder också bör finnas på plats. Kort sagt är detta ett riktigt succétema, utan att orsaka det minsta vattenstänk på din ömtåliga designfåtölj där hemma!

Äventyrsbad är dock långt ifrån det enda alternativet vad gäller organiserade barnkalas utanför hemmet. Beroende på vad ditt barn har för intressen finns det mängder av olika möjligheter, som gärna ställer upp på att ta emot en glad och festsugen skara barn för ett par timmar. Några populära exempel är bowlinghallar, hamburgerkedjor, minigolfbanor, hästgårdar och nöjesparker, men skulle du komma på något mindre klassiskt som vore fullständigt perfekt så ring och fråga snällt – de allra flesta brukar vara rätt tillmötesgående när det gäller något så roligt som barnkalas. Om inte annat kan de säkert tipsa om ett annat liknande ställe som kan tänkas ställa upp som värdar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *