Tips på roliga dekorationer till barnkalaset

Hör du till den glada skara som gillar allt vad pyssel, pynt och prydnader heter? Då har du möjlighet att verkligen få leva ut din inre konstnär nu när det ska bjudas in till barnkalas. Inget barnkalas är nämligen komplett utan ett ordentligt lass festliga dekorationer av olika slag – här är det verkligen mottot ”more is more” som gäller! Dock är det ju inte alla som har den där förmågan till spontan inspiration vad gäller pynt och utsmyckningar, utan som snarare känner ett lätt obehag i magtrakten av blotta tanken. Hör du till denna grupp kan du ändå andas ut – vi har samlat de tips du behöver.

Ett populärt koncept när det gäller barnkalas är att gå all in på ett förvalt specifikt tema, till exempel Astrid Lindgren- eller Disneytema (läs vår artikel här på sidan för mer inspiration i ämnet). Om du väljer att gå den vägen kan du få mycket gratis idéer till hur du ska dekorera, duka och så vidare; kör helt enkelt på allt som möjligtvis kan tänkas associeras med just det temat. Har ni till exempel havstema kan du pyssla ihop egna girlander av tapetsnöre och snäckskal att hänga längs med väggarna i lokalen, medan små godisfiskar och vackra stenar kan pryda det dukade bordet. På samma sätt kan du gå loss med kottar, mossa och lövriskor när det är dags för kalas med skogstema. För ett extra bra helhetsintryck gäller det att inte bara fokusera på dukningens upplägg, utan också pynta lite överallt i de olika rummen. Barn stannar sällan på samma ställe under ett helt kalas, så låt temat vara återkommande i hela huset.

Ett riktigt bra tips för en extra festlig stämning är att vika servetterna i olika festliga former – titta på youtube för handfasta tips och instruktioner! En annan rolig grej är att tapetsera väggarna med spännande posters och tavlor av olika slag – vill du göra extra succé kan du låta avsluta kalaset med att alla barn får välja en väggprydnad att ta med sig hem som minne. Gillar du inte tanken på eventuella tejp- eller häftmassemärken på dina väggar, kan fina tyger också funka bra som festliga dekorationer. Se bara till att det inte är saker som är vidare värdefulla – risken att något går sönder finns alltid där när det gäller barnkalas.

Ett sista tips på hur du enkelt gör festliga dekorationer till barnkalas stavas: sprayfärg! Gå till närmsta second hand-affär eller loppis och köp olika leksaker som till exempel plastdjur. Spraymåla dem i någon stark neonfärg, alternativt guld eller silver. Sprid ut prydnaderna över matbordet och runt om på olika ställen i huset, det ger en enhetlig känsla åt kalaset och kan även jobba dubbelt som både dekorationer och leksaker åt barnen. Med samma färg kan du även spraya till exempel en stor korg eller ett gammalt bord, där alla får lägga sina presenter vid ankomst. Det blir som ett unikt litet ”presentaltare” att samlas kring när det väl är dags för den heliga paketöppningen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *